Novo šolsko leto, naj bo uspešno, varno, zdravo

0
95

Začenja se novo šolsko leto in vsem šolarjem želimo uspešno, zadovoljno, varno in zdravo leto. Poletnih počitnic je konec, v učilnice se vračajo otroci in mladostniki. V šolo bo vstopilo 193.116 učencev in 76.000 dijakov, od tega 21.123 otrok prvič.

V novem šolskem letu se bodo tako testirali učenci od sedmega do devetega razreda in dijaki, poleg njih pa tudi mladostniki, ki so vključeni v zavode za mladostnike s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter učenci, vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnih programov. Hitre teste lahko učenci s svojo zdravstveno kartico brezplačno dvignejo v lekarnah. Testirali se bodo doma, testov v šolah ne bodo preverjali, bodo pa spodbujali učence k odgovornemu ravnanju do sebe in drugih.

V primeru pozitivnega hitrega testa ali simptomov okužbe mora učenec ali dijak oziroma starš ali skrbnik nemudoma obvestiti izbranega osebnega zdravnika, ki bo učenca ali dijaka napotil na testiranje s testom PCR. Do prejema izvida PCR-testa pa mora učenec ostati doma v samoizolaciji. Če je rezultat testa pozitiven, je treba obvestiti ravnatelja, v nasprotnem primeru se učenec ali dijak lahko vrne v šolo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj