četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoNovo šolsko leto, naj bo uspešno, varno, zdravo

Novo šolsko leto, naj bo uspešno, varno, zdravo

Začenja se novo šolsko leto in vsem šolarjem želimo uspešno, zadovoljno, varno in zdravo leto. Poletnih počitnic je konec, v učilnice se vračajo otroci in mladostniki. V šolo bo vstopilo 193.116 učencev in 76.000 dijakov, od tega 21.123 otrok prvič.

V novem šolskem letu se bodo tako testirali učenci od sedmega do devetega razreda in dijaki, poleg njih pa tudi mladostniki, ki so vključeni v zavode za mladostnike s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter učenci, vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnih programov. Hitre teste lahko učenci s svojo zdravstveno kartico brezplačno dvignejo v lekarnah. Testirali se bodo doma, testov v šolah ne bodo preverjali, bodo pa spodbujali učence k odgovornemu ravnanju do sebe in drugih.

V primeru pozitivnega hitrega testa ali simptomov okužbe mora učenec ali dijak oziroma starš ali skrbnik nemudoma obvestiti izbranega osebnega zdravnika, ki bo učenca ali dijaka napotil na testiranje s testom PCR. Do prejema izvida PCR-testa pa mora učenec ostati doma v samoizolaciji. Če je rezultat testa pozitiven, je treba obvestiti ravnatelja, v nasprotnem primeru se učenec ali dijak lahko vrne v šolo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča