sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeOblačno z vetrom in plesom snežink

Oblačno z vetrom in plesom snežink

Nedelja bo oblačna, nekaj sončnih žarkov bo le ob naši zahodni meji, pihal bo SV veter, na Primorskem zmerna burja. Prevladovalo bo suho vreme, predvsem na JV pa bo občasno naletaval sneg. Podobno hladno bo kot danes ali pa še kakšna stopinja manj. Na Primorskem bo blizu 10 stopinj Celzija, v preostalem delu Slovenije pa bodo dnevne temperature med 3 in 6 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora tudi ne bodo dobre, saj bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Zelo mrzlo bo, na 1500 metrov bo okoli -8 stopinj, na 2500 metrov -14, občutek mraza pa bo stopnjeval še zmeren SV veter.

Teden se bo v zahodni in osrednji Sloveniji začel z večinoma sončnim vremenom, na vzhodu bodo še vztrajali oblaki, vseeno pa bo nekaj sonca. Še bo pihal SV veter, ki pa bo že precej oslabel. V torek bo povsod veliko sonca, nekaj oblakov bo občasno le še na vzhodu Slovenije. Sreda bo povsem jasna, tudi veter se bo polegel. Še naprej pa bo hladno za marec, najnižje jutranje temperature bodo okoli -5 stopinj Celzija, medtem ko bodo najvišje dnevne le malce nad 5 stopinj Celzija, kar je skoraj 5 stopinj manj od povprečja za ta del leta. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča