sreda, 24 aprila, 2024
DomaLokalnoOd ponedeljka spet na kofe na JV Slovenije :)

Od ponedeljka spet na kofe na JV Slovenije :)

Vlada je na seji na Brdu pri Kranju sprejela odločitev, da se v ponedeljek za teden dni odprejo terase in vrtovi gostinskih lokalov v JV regiji in Posavju, obe sta v t.i. rumeni fazi, ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov.

Gostinske storitve v rumenih regijah se bodo lahko na terasah in vrtovih lokalov izvajale od 6.00 do 19.00 ure, gostje pa morajo zapustiti lokal do 19.30. Razdalja med osebami mora biti najmanj 1,5 metra in najmanj 3 metre med robovi miz. Za eno mizo pa lahko sedijo največ 4 osebe.

Največje število oseb na terasi ali na vrtu se bo izračunalo glede na velikost terase. Maksimalno dovoljeno število gostov pa mora biti vidno prikazano ob vstopu na teraso in vrt. Gostinci morajo tudi zagotoviti redno razkuževanje miz pred menjavo gostov za mizo.

Zaposleni in gostje morajo ves čas imeti nameščene maske, razen ko sedijo pri mizi. Vstop v zaprti del gostinskega obrata bo dovoljen z masko samo za uporabo toaletnih prostorov. Zaposleni v gostinskih lokalih pa se bodo morali testirati enkrat tedensko. (MMC RTV Slo)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča