četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoOŠ D. Kette: Vsi drugačni - vsi povezani

OŠ D. Kette: Vsi drugačni – vsi povezani

21. marec je prav poseben dan. Je drugo jutro v spomladanskem obdobju, počasi se vsi prebujamo in nasmihamo toplejšemu soncu, odkrivamo nove aktivnosti in čakamo ponovno spomladansko kihanje in smrkanje. Premalokrat pa povežemo ta dan z Downovim sindromom. Z ozaveščanjem drugih o tem posebnem datumu, ki nam simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma, smo vsako leto glasnejši in močnejši.

Značilen znak tega dne so različne pisane kratke nogavice, ki simbolizirajo, da smo ljudje, ki živimo na Zemlji, raznoliki. Mnogo naših potreb je univerzalnih, nekateri med nami pa imajo – zaradi različnih razlogov – tudi posebne potrebe.

V sklopu svetovnega dneva Downovega sindroma smo na naši šoli praznovali in se poigrali z nogavicami ter odkrivali nov namen le-teh. Ugotovili smo, da nogavice niso samo za ogrevanje naših nog, so tudi izvrsten material za ustvarjanje. Potrebujemo le nekaj magičnih rok, ducat bosih nog in kanček domišljije.

VSI DRUGAČNI, VSI POVEZANI – moto, ki nas je popeljal skozi dan z ustvarjanjem različnih živali in kipov iz nogavic. Barvitost, ki se kaže v vseh današnjih izdelanih znamenitostih je barvitost, ki sije v nas samih. Vse je lepše z barvami. Bodite ponosni na svoje barve in barve svojih otrok. Brez njih, vas in nas bi še Sonce zaspalo.
Zapisala: Špela Cesar

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča