petek, 29 marca, 2024
DomaVremePoletno toplo, ponekod plohe in nevihte

Poletno toplo, ponekod plohe in nevihte

Ponoči bo jasno. Nekaj oblačnosti bo nad goratimi predeli severne in SZ Slovenije, kjer v prvem delu noči ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha.

Jutro bo nekoliko toplejše. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 7 do 9 st. C. V alpskih dolinah bo okoli 6 stopinj, na Primorskem od 10 do 12 st. C. Dopoldne bo povsod sončno, preostanek dneva pa bo v znamenju spremenljive kopaste oblačnosti, iz katere se bo že zgodaj popoldne predvsem na Gorenjskem in Koroškem, kasneje pa lahko tudi ponekod v osrednji Sloveniji, na Notranjskem in Kočevskem razvilo nekaj ploh. Možna bo tudi kakšna nevihta, ki lahko postreže s sodro ali drobno točo.

Najtopleje bo spet na Goriškem, v osrednji in JV Sloveniji, kjer se bo ogrelo do 25 stopinj. Na Štajerskem, v Prekmurju in na Koroškem bo 23 ali 24 st. C, na Gorenjskem in ob morju pa bo okoli 22 st. C.

V višje lege bo dotekal nekoliko hladnejši zrak, kar bo tudi vzrok za popoldansko nestabilnost ozračja v gorah. Prve plohe in nevihte se bodo lahko že kmalu po poldnevu razvile nad gorami severne Slovenije, kasneje pa se bodo razširile tudi drugam.

V nedeljo se vreme ne bo veliko spremenilo. Ob nekaj oblakih in soncu se bodo popoldne predvsem na severu in vzhodu Slovenije spet razvilo nekaj ploh in neviht, ki lahko proti večeru prerastejo v lokalna neurja. V ponedeljek nas bo dosegel vpliv oslabljene hladne fronte, zato bo ozračje še nekoliko bolj nestabilno. Ponekod bo deževalo že dopoldne, popoldne pa se bo dež z nevihtami razširil nad večji del države. Po prehodu fronte bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak. Torek bo v večjem delu Slovenije suh, v sredo in četrtek pa bo spet pogosto deževalo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča