petek, 23 februarja, 2024
DomaLokalnoPomoč ob začetku šolskega leta

Pomoč ob začetku šolskega leta

Z mislimi na naslednje šolsko leto so v mesecu juliju in avgustu na Območnem združenju RKS Novo mesto že 20. leto razdeljevali pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Vrednostne bone lahko učenci od 1. do 6. razreda po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 eur, vnovčijo v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. Finančno pomoč v obliki bonov za šolsko leto 2021/22 smo razdelili 170 otrokom v vrednost 10.700 eur. Sredstva smo pokrili iz našega Sklada za pomoč ljudem v stiski, nekaj pa so prispevale tudi krajevne organizacije Rdečega križa od članarine.

Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice tudi prehrambnih paketov RK, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo s prilogami. Pomagali so 121 osnovnošolcem in 49 dijakom, 30 več kot lani, kar se odraža tudi v povečanju števila prošenj za druge vrste pomoči.

V skladišču humanitarne pomoči za otroke iz socialno šibkih družin zbirajo ohranjene šolske torbe, peresnice, nove šolske zvezke in druge šolske potrebščine. Razdelili jih bodo po šolah, da jih bodo imeli za potrebe otrok tudi med šolskim letom, so še sporočili z OZRK Nm.

Sklad za pomoč ljudem v stiski TRR: SI56 0297 0025 9477 202 
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča