četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePopoldne morda kakšna nevihta tudi pri nas

Popoldne morda kakšna nevihta tudi pri nas

Pred nami je oblačna noč, nekaj jasnine bo zjutraj na jugu Slovenije, ob severni meji bodo že manjše plohe. Temperature bodo malce višje. Na Primorskem bo do 18 stopinj. V večjem delu Slovenije bo od 14 do 16 stopinj, na Gorenjskem 11 stopinj. Že dopoldne se bodo pojavljale plohe in posamezne nevihte, ki jih bo več v zahodni in osrednji Sloveniji. Ob vzhodni meji in večinoma tudi na Primorskem bo ostalo suho. Zvečer se bo dogajanje umirilo.

Čez dan bo najtopleje na Primorskem, kjer bo okoli 27 stopinj, drugod po Sloveniji bo do 26 stopinj, na Gorenjskem 22 stopinj.

V gorah bo zelo spremenljivo vreme s plohami in nevihtami, ki jih bo več sredi dneva, vrhovi bodo pogosto v megli. V visokogorju bo pihal severni, v sredogorju pa vzhodni veter. Na 1500 metrov bo 12 stopinj, na 2500 metrov 5.

V petek bo ozračje še nestabilno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo plohe in nevihte, vmes bo lahko tudi kakšna močnejša. V soboto bo veliko sonca, ki ga bodo občasno še zakrivali oblaki. Večinoma bo ostalo suho, izjemoma popoldne lahko nastane kakšna nevihta. Topleje bo, okoli 28 stopinj Celzija. Ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna bo sončno, v ponedeljek se bo prehodno nekoliko osvežilo, ampak ne za dolgo, saj se bo kmalu ogrelo do 30 stopinj. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča