nedelja, 28 aprila, 2024
DomaLokalnoPosavska in jugovzhodna regija rumeni

Posavska in jugovzhodna regija rumeni

V nedeljo smo ob 1625 PCR-testiranjih potrdili 205 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Umrle so štiri osebe. Sedemdnevno povprečje znaša 696.

Mateja Logar: Stanje podobno kot v prejšnjem tednu. Bistvenega zmanjševanja okužb še ni, stanje je stabilno, a ne idealno. V regijah, kjer so se odprle terase gostinskih lokalov, ostajajo okužbe na nizkem nivoju, kar dokazuje, da lahko ob spoštovanju ukrepov sproščamo nekatere omejitve.

Koroška ima po novem najvišjo 7-dnevno incidenco, obalno-kraška pa se je pomaknila navzdol po grafu. Imajo pa tu še vedno najvišjo 14-dnevno incidenco. Posavska in jugovzhodna regija sta se obarvali v rumeno. A pogoja za prehod v rumeno fazo na državni ravni še nista izpolnjena.

Čezmejni dnevni delovni migranti, tisti, ki mejo prehajajo zaradi izobraževanja, in dvolastniki zemljišč lahko od ponedeljka v Slovenijo brez napotitve v karanteno vstopijo samo, če predložijo negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ni starejši od sedem dni. Negativen izvid testa potrebujejo tudi osebe, ki so naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji in se čez mejo vrnejo takoj po opravljeni storitvi. Ukrep velja za vstop iz držav na rdečem seznamu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča