petek, 26 aprila, 2024
DomaVremePrihaja peta poletna pošiljka 'Afrike' ;)

Prihaja peta poletna pošiljka ‘Afrike’ ;)

Ponoči bo v severni polovici Slovenije večinoma oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, ampak količina dežja ne bo velika. Na jugu bo delno jasno in suho, na Primorskem bo pihala šibka burja. In tukaj bo petkovo jutru zelo toplo. Temperatura se bo ustavila pri 19 stopinjah, v osrednji Sloveniji bo 18 stopinj, na vzhodu jih bo nekje 16, na SZ boste imeli 14 stopinj Celzija.

Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v severni Sloveniji se bodo pojavljale posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem in tudi na JV Slovenije bo večinoma sončno in suho vreme. Toplo bo, ampak tudi jutri se bo do 30 stopinj ogrelo le na Primorskem. Tukaj se bo živo srebro povzpelo nekje do 31 stopinj, na JV in v osrednji Sloveniji bo 28 stopinj. V Prekmurju se bo ogrelo do 27, stopinja manj bo na Štajerskem in Koroškem, medtem ko bo na Gorenjskem 25 stopinj.

Petek ne bo primeren za obisk gora, saj bo ozračje nestabilno skozi ves dan. Že od jutra se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki jih bo najmanj na območju Snežnika. Oblačno bo, vrhovi bodo pogosto v megli, v večernem času se bo začelo jasniti. V sredogorju bo pihal šibak vzhodni veter, v visokogorju šibak zahodnik.

V soboto bo k nam začel dotekati toplejši zrak in temperature bodo tudi v notranjosti Slovenije ob šibkem JZ vetru večinoma nad 30 stopinj Celzija. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht, te bodo večinoma v hribih. V nedeljo bo še za kakšno stopinjo bolj vroče, soncu bodo družbo na nebu delali oblaki, a z izjemo SZ bo ostalo suho. V ponedeljek se bo po nižinah večinoma ogrelo do 33 stopinj, še bo pihal JZ veter, popoldanske plohe in nevihte bodo zelo redke. Jih bo pa zato več v torek, ko bo Slovenijo dosegla oslabljena hladna fronta. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča