četrtek, 16 maja, 2024
DomaVremeStabilno nestabilno aprilsko vreme ;)

Stabilno nestabilno aprilsko vreme ;)

Noč bo oblačna. Na zahodu bo suho, na vzhodu pa bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 800 metrov nadmorske višine pa rahlo snežilo. Zjutraj se bodo padavine nekoliko okrepile in se začele širiti tudi nad osrednjo Slovenijo. V Pomurju, kjer bo pihal severni veter, bo zjutraj okoli 7 stopinj, podobno bo tudi ob morju. Drugod bo od 4 do 6 st. C. Precej manj bo v alpskih dolinah, kjer bo ničla.

Čez dan bo oblačno, v višje ležečih krajih tudi megleno z občasnimi manjšimi padavinami. Meja sneženja bo popoldne na nadmorski višini med 1000 in 1300 metri. Padavin sicer ne bo veliko, marsikje na zahodu bo padlo le nekaj kapelj dežja. Na Primorskem, kjer bo lahko med oblaki tudi nekaj jasnine, se bo ogrelo do 15 st. C. Drugod bo občutno manj. V večjem delu Slovenije bo od 7 do 10 st. C.

Tudi v gorah bo oblačno in megleno z manjšimi padavinami, deloma plohami, ki bodo pogostejše na območju Pohorja in vzhodnih Karavank. Po najvišjih vrhovih lahko zapade od 5 do 10 cm snega.

V nadaljevanju tedna bo k nam dotekal toplejši zrak, a kljub temu bo vreme ostalo spremenljivo. Že v torek se bo po jutranji optimistični razjasnitvi čez dan pooblačilo in nastajale bodo plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. V sredo bomo prav tako kolebali med sivino in modrino. Popoldne bodo predvsem nad hribi nastajale plohe in posamezne nevihte. Pihal bo JZ veter. V četrtek bo ozračje še nestabilno, ob koncu tedna pa trenutne napovedi kažejo na sončno vreme in za letni čas primernimi temperaturami. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča