petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeSvež začetek vročega tedna

Svež začetek vročega tedna

Sonce nas bo spremljalo od jutra do večera, nebo bo marsikje povsem brez oblaka. Burja na Primorskem bo do sredine dneva večinoma ponehala, sredi dneva jo bo ob morju zamenjal maestral. Drugod bo še pihal veter vzhodnih smeri, ki bo sprva šibak, sredi dneva pa se bo prehodno nekoliko okrepil. Prav po zaslugi vzhodnika bodo temperature nekoliko nižje, a vseeno bo toplo. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 27 st. C, kakšna stopinja manj bo ob morju, drugod bo od 23 do 25 st. C.

Tako kot nižine se bodo tudi naši vršaci kopali v soncu, popoldne bo nad prisojnimi pobočji sicer nastalo nekaj kopastih oblakov, a ploh ne pričakujemo. Na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo pihal zmeren, drugod večinoma šibak veter severnih smeri. Na Kredarici, kjer je v senčnih legah še tri metre snega, bo jutri sredi dneva okoli 8, na Voglu pa 17 st. C.

Tudi v nadaljevanju tedna nas bo spremljalo sončno in iz dneva v dan toplejše vreme. Že v sredo bodo temperature marsikje prvič letos segle do 30 stopinj, še nekoliko bolj vroče pa bo v drugi polovici tedna, ko se bo v večjem delu Slovenije ogrelo do 33, lokalno pa lahko celo do 35 st. C. Popoldanske nevihte bodo večji del tedna malo verjetne, možnost zanje se bo nekoliko povečala ob koncu tedna, ko se nam bo od zahoda bližala vremenska fronta.
Očitno bomo govorili že o prvem vročinskem valu. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča