četrtek, 28 marca, 2024
DomaKulturaTeden splošnih knjižnic, na zamudite četrtka v Nm

Teden splošnih knjižnic, na zamudite četrtka v Nm

Vse do 20. novembrom 2021 splošne knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. Posebno pozornost bodo namenile bralni kulturi in bralni pismenosti, ki sta ključni za človekov optimalni razvoj sposobnosti za dejavno in kakovostno življenje, hkrati pa tudi osnovi za kritično vrednotenje in uporabo informacij ter razvoj vseh ostalih pismenosti.

Opozarjali bodo tudi na bogate knjižnične zbirke, ki jih hranijo splošne knjižnice, predvsem tiste, ki so namenjene določenim ciljnim skupinam in javnosti manj poznane. V sklopu nacionalne kampanje Beremo z ušesi bodo predstavljali zbirko zvočnih knjig, ki je namenjena predvsem ranljivim skupinam, kot so starejši, slepi in slabovidni ter vsem tistim, ki jim je zaradi različnih razlogov dostop do knjižničnih storitev otežen oziroma jim branje predstavlja težavo. Vse, ki želite izvedeti več o zvočnih knjigah in spletni platformi Audibook, ki članom knjižnice brezplačno omogoča enostavno izbiro, varno izposojo in poslušanje zvočnih knjig kjer koli in kadar koli, v novomeški knjižnici vabijo, da se jim pridružite v četrtek, 18. novembra 2021, ob 17. uri v Trdinovi čitalnici.

Običajno v sklopu praznovanja pripravijo tudi kakšno ugodnost za svoje člane ali bodoče člane. V Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto in njene enote se bo tako mogoče ves teden do vključno sobote, 20. novembra, vpisati brezplačno. Ugodnost velja za vse, ki se prvič vpisujete v knjižnico, brezplačno pa se je mogoče vpisati tako ob obisku vaše najbližje enote novomeške knjižnice kot tudi preko spleta.

Teden splošnih knjižnic se bo zaključil s podelitvijo nagrad Združenja splošnih knjižnic za najboljše projekte, ki na poseben in inovativen način zbližujejo knjige in bralce. Za nagrado se potegujeta tudi dva projekta novomeške knjižnice.

(foto: Tomaž Grdin)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča