petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoTo soboto Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

To soboto Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

V sklopu praznika Občine Mirna Peč vas v soboto, 17. junija, prijazno vabijo na 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, v nedeljo, 18. junija, pa na večer s smeha z legendarnim Gojcem.

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v soboto, 17. junija, vabi na edinstven dogodek – jubilejni 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, ki ga organiziramo v sodelovanju z Občino Mirna Peč, lokalnimi društvi, občani in Osnovno šolo Toneta Pavčka.

Zbor bo v soboto, 17. junija, na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči. Prijave na datum pohoda bodo potekale med 7.45 in 8.30. Zgodnje prijave pa tudi že zbirajo na spletni strani www.cetrtkova-brencanja.si/ in hvaležni bodo za “predhodno” najavo zaradi lažje organizacije. Možno se bo prijaviti tudi pozneje in še na dan pohoda, pri čemer cena prijavnine ob zgodnji prijavi do 10. junija znaša 14, za poznejše prijave in na dan pohoda pa 15 evrov. Prijavnina zajema: broško z motivom pohoda, plastenko vode, pogostitev s kavico mirnopeških podeželskih žena v Šentjuriju, pokušino mirnopeških vin (možnost 1) ali Slakov štrudelj (možnost 2), topel obrok na Malem kalu, kulturni program in organizacijo.

To soboto Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Pot je razgibana, a prijetna in ne preveč zahtevna. Primerna je tudi za rekreativne pohodnike in začetnike ter za vse generacije, tudi za otroke. Dolga je med 10 in 12 kilometrov in letos poteka v obratni smeri kot doslej. Z vmesnimi postanki s kulturnim dogajanjem in kulinaričnimi pokušinami bomo v času pohoda obiskali Pavčkov dom v Šentjuriju, kjer nas bodo s glasbenimi točkami in recitacijami pozdravili in razveselili učenci Osnovne šole Toneta Pavčka. Zatem se bo ena skupina odpravila na Hmeljčarsko goro na pokušino dobrih mirnopeških vin, druga pa po vznožju proti Gasilskem domu Hmeljčič, kjer se bomo posladkali s Slakovim štrudljem in se nasmejali ob hecnem brenčaškem skeču. Obe skupini pohodnikov se bosta znova sestali v Hmeljčiču, od koder bomo vsi skupaj krenili na Izletniško kmetijo Barbo – Domačijo Slakove mladosti na Malem Kalu.

Na končni skupni točki na domačiji Slakove mladosti na Malem Kalu boste “za piko na i” deležni sprejema muzikantov in bogatega kulturnega programa s Slakovim nečakom – Leopoldom Pungerčarjem – in Ansamblom Gašperja Kavška v organizaciji TD Mirna Peč – sekcija ljubiteljev Slakove glasbe Mali Kal. Ob zaključku si boste lahko privoščili topel obrok, ki je vključen v prijavnino, sledilo pa bo tudi prijetno druženje ob Slakovi glasbi, ki ga boste lahko raztegnili v pozno popoldne ali celo do večera in v noč. Za najbolj vztrajne pohodnike je z Malega Kala predviden pohod peš do zaključne točke v Mirni Peči – Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Za pohodnike, ki se bodo dlje zadržali na Malem Kalu, pa bo nazaj v Mirno Peč do predvidoma 17. ure organiziran prevoz.

Sicer pa se bodo ob 17. uri na Malem Kalu začele še kmečke igre v organizaciji Društva podeželske mladine Mirna Peč. Te bodo do 20.ure, ko se začne veselica z Mladimi Dolenjci.

To soboto Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Po pohodniški in športno obarvani soboti vas v nedeljo, 18. junija, ob 19. uri lepo vabijo v športno dvorano ob Osnovni šoli Toneta Pavčka na večer smeha z Gojcem. Glasbeno scenski dogodek “Moj živòt je ROKentROL” priporočamo privržencem rock glasbe od starosti S do XXL in vsem ljubiteljem neizprosnega humorja. Ljudem, ki razmišljajo po svoje. Tako kot edinstveni, nepozabni in enostavno najboljši Gojmir Lešnjak – Gojc.

To soboto Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča