petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV iskanju oblakov :)

V iskanju oblakov :)

Ponoči bo sprva še nekaj oblačnosti, veter bo postopno ponehal. Proti jutru bo vse več jasnega neba, po nekaterih nižinah bo nastala megla. V Alpskih dolinah se bo ohladilo do -5 stopinj, po nižinah večjega dela Slovenije bo med 0 in 2 stopinji, ob morju bo zjutraj 3 stopinje Celzija.

Ponedeljek bo večinoma sončen, le tu in tam bo na nebu kakšen oblak. Megla se bo hitro razkrojila, spet bo zapihal JZ veter, ki pa bo manj izrazit kot v nedeljo. Najtopleje bo na vzhodu Slovenije. Na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju se bo ogrelo vse do 18 stopinj, stopinja manj bo na Štajerskem. V Prekmurju in v osrednji Sloveniji bo 15 stopinj Celzija. V zahodnem delu države bo med 12 in 14 stopinj.

V večjem delu Slovenije ta mesec namreč še ni bilo padavin, ponekod je padlo le nekaj litrov na kvadratni meter. Tudi jutri bo v gorah suho, precej sončno bo, pihal bo šibak do zmeren zahodni veter. Zjutraj bo še razmeroma hladno, popoldne pa bo na višini 1500 metrov 7 stopinj, na 2500 metrov 3 stopinje nad ničlo.

Torek bo v večjem delu Slovenije sončen, medtem ko bo na Primorskem večinoma oblačno, a suho vreme. Čez dan bo okoli 15 stopinj, na vzhodu se bo ogrelo vse do 18 stopinj. V sredo bo povsod prevladovalo oblačno vreme, pihal bo JZ veter. Še bo toplo. V drugi polovici tedna bo k nam dotekal nekoliko hladnejši zrak, v četrtek in petek bo oblačno in večinoma suho, nekoliko izraziteje se bo ohladilo ob koncu tedna, je pa napoved še precej nezanesljiva. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča