petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV nedeljo bo v naših koncih še toplo

V nedeljo bo v naših koncih še toplo

Najmanj padavin bo na JV, kjer bo marsikje ostalo tudi suho, največ pa v Posočju. Bodo pa padavine zelo lokalne, tako da bodo velike razlike v količini padavin med posameznimi kraji.

V jutranjih urah bo spet močneje zapihal JZ veter. Nedeljsko jutro bo toplo, na Gorenjskem bo okoli 10 stopinj, malce topleje bo na Koroškem, medtem ko bo v večjem delu Slovenije skoraj poletnih 15 stopinj. Dopoldne bomo še pod vplivom JZ vetra, sredi dneva pa nas bo od severa dosegla hladna fronta in veter se bo postopno obrnil na SV stran. Padavine bodo prehodno zajele vso Slovenijo, še se bodo pojavljale posamezne nevihte.

Na severu bo že hladneje, ob morju in na JV se bo še uspelo ogreti nad 20 stopinj, na Goriškem bo okoli 19 stopinj, v osrednji Sloveniji 18. Na Gorenjskem, Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju se bo od jutra le malo ogrelo oz. bo le do okoli 15 stopinj.

V gorah bodo že dopoldne nastajale plohe in nevihte, sprva bo pihal močan JZ veter, ki bo čez dan oslabel. Meja sneženja bo večji del dneva na okoli 2300 metrov, na ponedeljek pa se bo za krajši čas spustila do nekje 1200 metrov.

V noči na ponedeljek bo še deževalo, v ponedeljek dopoldne pa bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na jugu Slovenije. Popoldne se bo od severa postopno zjasnilo, bo pa prehodno hladneje. Svežemu torkovemu jutru bo sledil večinoma sončen, suh in toplejši dan. V sredo bo spet zapihal JZ veter, na zahodu se bo pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. Nekaj dežja bo v četrtek in petek, bo pa toplo. Za konec prihodnjega tedna, vsaj za zdaj kaže na sončno vreme. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča