petek, 1 decembra, 2023
DomaGospodarstvoV Revozu še občasne zaustavitve proizvodnje

V Revozu še občasne zaustavitve proizvodnje

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, katere proizvodnjo že dlje hromi pomanjkanje elektronskih sestavnih delov, pričakujejo, da se bo dobava teh delov v drugi polovici leta uredila. Do takrat se bodo še dogajale krajše, nekajdnevne zaustavitve proizvodnje, delavci pa bodo medtem na čakanju, so povedali v Revozu.

Prihodnji teden se jim vnovična zaustavitev obeta v četrtek in petek, podobne kratke zaustavitve proizvodnje pa pričakujejo še aprila in maja oz. vse do druge polovice leta, ko naj bi se dobava omenjenih sestavnih delov uredila, je dejala vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović.

Zaradi krčenja proizvodnje so bili sicer v Revozu v začetku meseca primorani preiti na zgolj eno proizvodno izmeno. Kot so napovedali januarja, pa bodo zaradi tega prilagodili tudi število zaposlenih. Navedli so, da nameravajo odpustiti približno 450 zaposlenih.

Po podatkih družbe so do zdaj odpustili približno 350 proizvodnih delavcev. Preostalih približno sto bo postopno odšlo do konca leta, ko naj bi Revoz, ki je imel konec februarja zaposlenih skupaj približno 2100 ljudi, zaposloval še skupaj okoli 1600 ljudi. Takšen dogovor je za STA potrdil tudi Revozov sindikalist Slavko Pungeršič.

Ob napovedi omenjenega odpuščanja so sicer v Revozu zavezali, da bodo sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami pomagali pri iskanju nove zaposlitve.

Kot je dodala Bašek Zildžovićeva, so v tovarni pripravili predstavitev nekaterih podjetij, ki iščejo delovno silo. Navezali so stike z morebitnimi zaposlovalci, sodelovali pa so tudi z zavodom za zaposlovanje. Po povratnih informacijah, ki so jih dobili v tovarni, se je večina odpuščenih “znašla” in že našla novo zaposlitev.

Na trgu dela je namreč dovolj povpraševanja, predvsem pa po tako kakovostni delovni sili, kot je Revozova, je še pristavila Bašek Zildžovićeva.

V Revozu sicer po nedavnem končanju projekta Edison, v okviru katerega so izdelovali avtomobilski model Smart Forfour, izdelujejo oz. sestavljajo še tri Renaultove avtomobilske modele: twingo, električni twingo in clio. Od marca dalje – kar je med drugim tudi posledica zaključka projekta Smart – obratujejo v eni izmeni in dnevno izdelajo približno 330 vozil.

Glede aktualnih razmer so navedli, da se avtomobilska Skupina Renault in z njo tudi Revoz še vedno soočata z velikimi težavami na področju oskrbe z elektronskimi deli. Poslovanje je zaradi tega oteženo, veliko pa je prilagajanj in sprememb proizvodnih načrtov. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča