sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoV SB Nm 8 covid bolnikov na intenzivni

V SB Nm 8 covid bolnikov na intenzivni

Pristojni so v ponedeljek opravili 4402 PCR-testa, pozitivnih je bilo 740, kar predstavlja 16,8-odstotni delež, kažejo podatki covid-19 sledilnika. Opravljenih je bilo tudi 37.830 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne na HATG od sobote zaradi večje zanesljivosti potrjujejo še s PCR-testi.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 42 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred sedmimi tedni, v tem tednu pa smo predvsem cepili z drugo dozo, oz. tiste, ki so bili že cepljeni. Kot novost v naši bolnišnici ponujamo možnost samoplačniškega testiranja s hitrimi testi na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19 in sicer vsak delovni dan, razen srede, med 11.30 in 13.30 uro. V primeru večjega števila testirancev naenkrat, lahko določeno podjetje, organizacijo naša ekipa obišče tudi na terenu. Več informacij v zvezi z naročanjem najdete na spletni strani bolnišnice.

Zaradi upada števila Covid bolnikov smo vstopili v malo bolj sproščeno življenje, kjer lahko ponovno v večjem številu odpiramo šole in ostale dejavnosti, prehajamo med občinami in se brezkontaktno rekreiramo v manjših skupinah, znotraj bolnišnice pa vse svoje moči posvečamo čim večjemu izvajanju rednega programa.

V jugovzhodni regiji je čas počitnic, mnogi se boste odpravili na smučišča. Ker si vsi skupaj želimo, da bi stanje še izboljšali in se v rdeče oz. črno stanje ne bi več vračali, ne pozabimo na priporočila NIJZ, ohranjajmo varnostno razdaljo, razkužujmo roke in nosimo masko, kjer je to potrebno, so še sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča