petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV&F: Ponekod zimska idila

V&F: Ponekod zimska idila

Dosegla nas je hladna fronta, ki za nekaj ur vrnila zimo. Predvsem kraj na nadmorski višini okoli 500 metrov in višje je pobelil sneg. Zapadlo je od 2 do 5 cm snega, višje okoli 10 cm. Hladen zrak bo preplavil vso državo, meja sneženja pa se bo marsikje spustila do nižin. Hvala bralcem za fotografije današnje zimske idile.

Do jutra se bo v večjem delu Slovenije tudi že delno zjasnilo. Temperature bodo ob tem marsikje padle pod ničlo, zato bo jutri zjutraj na mrazu izpostavljenih mestih nevarnost poledice. Tudi popoldne bo kljub sončnemu vremenu ostalo razmeroma hladno z najvišjimi temperaturami le malo nad 5 stopinj Celzija. Občutek mraza bo še dodatno stopnjeval zmeren vzhodni veter, na Primorskem burja. 

Še največ padavin bo v južni in delu osrednje Slovenije, kjer se bo meja sneženja zvečer za krajši čas spustila do nižin. Predvsem na Notranjskem in Kočevskem lahko zapade nekaj centimetrov snega, v višje ležečih krajih lokalno morda tudi okoli 10 ali 15 centimetrov, drugod je snežna odeja manj verjetna. Prehod fronte bo pospremil okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča