petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoVaša zgodba: šele pet dni kasneje obvestilo o karanteni. NIJZ?

Vaša zgodba: šele pet dni kasneje obvestilo o karanteni. NIJZ?

Čudni časi, ko postajamo vse bolj odtujeni, ko je povsem normalna, zdrava komunikacija, zbledela oz. jo je zasenčila korona z ukrepi in očitno ne najboljša odzivnost pristojnih za spoštovanje ukrepov, ki so jih sprejeli. Ne, to niso zaposleni v vrtcu, pač druge službe.
V vrtcu bodo še vedno lepo in z odnosom skrbeli za vašega malčka! Toliko za uvod.

V nadaljevanju pa zgodba starša, a za slednje kar objavljamo, ni odgovoren vrtec, pač pa za ukrepanje skrbijo druge pristojne državne službe.

Oglasil se je starš, ki ga moti počasno obveščanje glede otrok v enem izmed novomeških vrtcev in covida 19. Zapisal je, da naj bi bil njegov otrok 5. novembra v stiku z drugim otrokom, ki pa naj bi imel covid. Vendar starši so šele danes, 5 dni kasneje (10. novembra), po elektronski pošti prejeli sporočilo, da je bila za otroke že od 5. novembra pa do 14. novembra odrejena karantena

Številni otroci so bili še danes (10. novembra) v vrtcu. Sprašuje se, kako je to mogoče in kje in zakaj se je zalomilo pri pravočasnem obveščanju, ukrepanju?

Vsekakor v tem primeru ne gre za togost vrtca, slednji se namreč ne ukvarja z brisi, analizo. O zapisanih ukrepih namreč odločajo v zadnjih slabih dveh letih pristojne institucije. 

In še sporočilo, ki so ga na današnji dan (10. november) prejeli starši otrok:

Spoštovani,

v priponki vam pošiljamo obvestilo o prekinitvi  izvajanja vzgoje v oddelku vašega otroka, saj imamo v skupini pozitivno osebo na COVID-19.  Karantena se predlaga od 5.11.2021, ko je bil zadnji stik z okuženo osebo in traja 10 dni t.j. do 14.11.2021. Vse nadaljnje epidemiološke postopke bo izvedla epidemiološka služba NIJZ (napotitev v karanteno na domu, navodila za karanteno na domu).

Da bomo lahko za čas karantene upoštevali brezplačen vrtec, vas prosimo, da nam posredujete Izjavo o seznanitvi o karanteni na domu, ki jo boste po izpolnitvi e-vloge prejeli s strani NIJZ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča