ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaVremeVroče, čez dan nevihte

Vroče, čez dan nevihte

Čez dan se bodo krajevne padavine postopno razširile nad večji del Slovenije, vmes bo lahko tudi kakšna močnejša nevihta. Večinoma suho bo ostalo le ob morju in ob vzhodni meji. Proti večeru se bo vremensko dogajanje umirilo. Najbolj se bo ogrelo na jugu Slovenije. Ob morju bo 31 stopinj, še kakšna stopinja več bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, okroglih 30 bo na Goriškem. Nad osrednjo in severno Slovenijo bo nekoliko hladnejši zrak, tukaj bo po nižinah med 25 in 28 stopinj Celzija.

V Julijcih in Zahodnih Karavankah se bodo že od jutra pojavljale plohe in nevihte. Najdlje bo suho ostalo na Pohorju, a tudi tukaj bo sredi dneva in popoldne vreme zelo spremenljivo s pogostimi krajevnimi padavinami. Vetrovno bo, pihal bo zmeren JZ veter. Na 1500 metrov bo okoli 15 stopinj, na 2500 metrov 10.

Teden bomo po nižinah začeli z meglo in nizko oblačnostjo, čez dan bo sončno in suho, kakšna ploha in nevihta bo le v hribih SZ Slovenije. Zjutraj bo 16 stopinj, čez dan bo temperatura ostala pod 30. Torek bo sončen, nekaj oblakov bo le popoldne, plohe in nevihte bodo zelo redke. V večjem delu Slovenije se bo ogrelo do 30 stopinj. V sredo se bo verjetnost za nevihte nekoliko povečala, a v južni Sloveniji bo večinoma ostalo suho. Temperature bodo zelo stabilne. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno