četrtek, 28 marca, 2024
DomaVreme20°C, bo OK? :)

20°C, bo OK? :)

Smo v zadnji tretjini aprila in postopno se ogreva, slednje pa pomeni tudi večja verjetnost za nastanek neviht. Zvečer lahko predvsem na zahodu še nastane kakšna ploha, ponoči pa se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Po nekaterih nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo proti jutru nastala kratkotrajna megla.

Dan se bo začel kar sveže, a kljub temu slane ne bo. V alpskih dolinah, na Notranjskem in Kočevskem bosta dve stopinji nad ničlo, drugod bo od 3 do 5, na Primorskem, kjer se bo zjutraj zmerno pooblačilo, pa bo od 7 do 9 st. C.

Oblačnost bo že dopoldne od zahoda naraščala. Nad hribi bodo sredi dneva začele nastajati plohe, ki bodo popoldne tudi nad ravninskimi predeli. Na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju, kjer bo zapihal SV veter, se bodo razvile tudi posamezne nevihte z nalivi in sodro. Največ sonca bo popoldne na JV-du, kjer se bo ogrelo do 20 st. C, kar se bo zgodilo prvič po 2. aprilu. V večjem delu Slovenije bo od 17 do 19 st. C, dve stopinji manj bosta na SZ-du.

Tako kot po nižinah bo tudi v gorah spremenljivo vreme z nekaj oblaki in sonca ter s plohami, ki bodo nad okoli 1500 metrov nadmorske višine snežne. Proti večeru bo ob krajevnih nevihtah v vzhodnem delu gora zapihal okrepljen severni veter.

V noči na petek bodo nevihtni oblaki razpadli. V petek zjutraj bo marsikje po nižinah nastala megla. Sledil bo sončen dan z le majhno možnostjo za nastanek kakšne popoldanske plohe. Še več sonca bomo imeli v soboto, ko se bo na nebu le izjemoma pojavil kakšen oblak. Po svežem jutru s temperaturami malo nad ničlo, bomo popoldne v večjem delu Slovenije izmerili okoli 18 st. C. Tudi nedelja bo večinoma sončna in prijetno topla, v prihodnjem tednu pa spet kaže na nestabilno vreme s pogostimi padavinami ter nekoliko nižjimi temperaturami. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča