torek, 30 aprila, 2024
DomaŠportOI TOKIO: Za bron se ni izšlo, a vseeno čestitke košarkarjem

OI TOKIO: Za bron se ni izšlo, a vseeno čestitke košarkarjem

Slovenski košarkarji so zaključili svoj premierni nastop na olimpijskih igrah, kjer so navdušili tako slovensko kot svetovno javnost. Po izrednih igrah so se Slovenci uvrstili v polfinale, kjer so le za točko izgubili s Francijo in so se danes za bron pomerili z Avstralijo. Slednja je bila vso tekmo v prednosti in osvojila bron. Avstralci so slavili s 107:93. Avstralija je v svojih 15-ih nastopih na olimpijskih igrah prvič osvojila odličje. Slovenci pa v svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah prav tako vrhunsko četrto mesto!

SLOVENIJA – AVSTRALIJA 93:107 (19:20, 26:33, 22:25, 26:29)

Slovenski košarkarji se bodo v domovino vrnili že to nedeljo ob 17.30. Na brniškem letališču bo krajša novinarska konferenca, na kateri bosta sodelovala Aleksander Sekulić in Luka Dončić.

Slovenska košarkarska reprezentanca igra še zadnjo tekmo na svojih prvih olimpijskih igrah. V tekmi za bron se merijo z Avstralijo. Prvi polčas je dobila Avstralija s 53:45. Zadnja četrtina se je začela bolje, čeprav so Avstralci povedli že za 14, a so so Slovenci vseeno naredili delni izid 8:0 in se približali le na 6 točk zaostanka (75:81).

Tudi v nadaljevanju se slovenski košarkarji še niso sprostili in Avstralci so vodili že za 12 točk. V zadnji minuti tretje četrtine so prednost prepolovili, a so Avstralci pred zadnjo četrtino spet pobegnili z 11 točkami prednosti.

V drugi četrtini je Slovencem največ težav povzročal Patty Mills, ki je dosegel več kot polovico točk za Avstralijo (26), ki je povedla za deset točk (45:35). Slovenci so kmalu prednost prepolovili. A prav v zadnji minuti spet popustili in Avstralci so ob polčasu prišli do prednosti 8 točk (19:20, 26:33).

Slovenci so začeli nekoliko slabše, saj so Avstralci povedli z 9:2. Slovenci so se kasneje le prebudili, čeprav to ni igra, ki smo jo sicer vajeni pri naših fantih in povedli s 15:13. Prvo četrtino je sicer dobila Avstralija 20:19.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča