torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeŠe dan toplega z vetrom, v gorah sneg, potem fronta

Še dan toplega z vetrom, v gorah sneg, potem fronta

Ponoči bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno s padavinami, na Štajerskem in v Prekmurju bo večinoma suho. Največ padavin bo v Posočju, meja sneženja bo nad 1000 metrov, le ob močnih padavinah lahko kakšno snežinko prinese do tal tudi v Alpskih dolinah. Še bo pihal JZ veter, ob morju jugo. Zjutraj bo toplo. Ob morju in na SV bo 8 stopinj, v preostalem delu Slovenije bo stopinjo ali dve manj, nad ničlo pa bo temperatura tudi na SZ Slovenije.

Čez dan bo na SV ostalo večinoma oblačno in suho, drugod bo deževalo, najpogosteje in najobilneje na SZ Slovenije. JZnik in jugo bosta popoldne začela slabeti. Dnevne temperature bodo za kakšno stopinjo nižje kot danes. Na Primorskem in na vzhodu bo 11, 12 stopinj, v osrednji Sloveniji jih bo 10, na Bohinjskem koncu 3.

Meja sneženja je bila danes na okoli 1300 metrov, nad to višino je v Julijcih in Zahodnih Karavankah že danes zapadlo precej novega snega. Na podobni višini bo meja sneženja tudi jutri, ko bo lokalno zapadlo še pol metra snega. V Kamniško-savinjskih Alpah bo jutri padavin malo, na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah bo večinoma suho. Še bo pihal izrazit JZ veter, ki pa bo za spoznanje šibkejši kot danes.

Sobota bo oblačna s padavinami, čez Slovenijo se bo počasi pomikala hladna fronta, ob dotoku hladnejšega zraka bo meja sneženja vse nižje, zvečer bo na severu lahko že snežilo do nižin. Zjutraj bo še razmeroma toplo, popoldne pa bo vse hladneje. Padavine se bodo nadaljevale tudi v nedeljo, po trenutnih napovedih bo marsikje po nižinah snežilo, saj bo od SV k nam dotekal razmeroma hladen zrak. Do ponedeljkovega jutra bo sneženje ponehalo, sledilo bo nekaj suhih zimskih dni, deležni bomo tudi nekaj sončnega vremena. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča