torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeČe bo megla 'zmaglila' bo toplo, sicer le okoli 6°C

Če bo megla ‘zmaglila’ bo toplo, sicer le okoli 6°C

Na zahodu bo četrtek sončen, v vzhodni in osrednji Sloveniji pa se bo vsaj dopoldne, ponekod pa lahko tudi večji del dneva, zadrževala megla ali nizka oblačnost. Temu primerno razgibane bodo tudi temperature. Na JV-du bo popoldne le okoli 6 st. C. V osrednji Sloveniji in na SV-du bo od 8 do 11 st. C. Precej topleje bo v višjih legah Gorenjske, okoli 13, še topleje bo na Primorskem, od 18 do 20 st. C.

Zgornja meja meglenega pokrova bo jutri na nadmorski višini okoli 1000 metrov. Nad to višino bo zrak zelo suh, prav tako bo za konec oktobra zelo toplo. Na 1500 metrov bo popoldne okoli 11, na 2500 metrov pa 6 st. C.

Tudi petek bo na Primorskem in v višjih legah sončen, drugod bo veliko megle ali nizke oblačnosti. V soboto bo zapihal JZ veter, zato se bodo jezera hladnega zraka nad vzhodno Slovenijo večinoma razkrojila, se bo pa pooblačilo na Primorskem in Notranjskem. V nedeljo bo v zahodni in osrednji Sloveniji večinoma oblačno. Sredi dneva bodo tukaj že lahko padle prve kaplje dežja. Drugod bo do večera še suho in ob jugozahodniku tudi precej toplo s temperaturami nad 15 st. C. V ponedeljek bo po vsej Sloveniji oblačno s padavinami. Snežilo bo le po najvišjih vrhovih. (Rok Nosan – Vreme 24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča