torek, 23 aprila, 2024
DomaSlovenijaDelež pozitivnih testov 17,9-odstoten

Delež pozitivnih testov 17,9-odstoten

V sredo smo ob 5442 PCR-testiranjih potrdili novih 972 primerov okužbe s koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil tako 17,9-odstoten, kažejo podatki Sledilnika covid-19. Umrle so tri osebe s covidom-19.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 462 ljudi, od tega na intenzivni negi 85. Iz bolnišnice so v sredo odpustili 20 ljudi, umrle so tri osebe. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 753.

Direktor NIJZ Milan Krek je na vladni novinarski konferenci dejal, da se številke tudi v Evropi znova povečujejo. Evropa sodi med ene najbolj ogroženih področij sveta. Situacija se v nekaterih državah poslabšuje. Zaenkrat ni pozitivnega premika v smer zmanjševanja primerov, je dejal. Tudi Slovenija po njegovih besedah še vedno sodi med epidemiološko visoko nevarna območja. Se pa pri nas izboljšuje trend glede smrtnosti, ki se zmanjšuje.

Na drugi strani pa se v Sloveniji povečuje število okuženih z novimi sevi, ki so bolj nalezljivi. Zato Krek svari, da drvimo v novi val epidemije, in poziva k spoštovanju vseh preventivnih ukrepov. Še posebej zaradi šol, saj jih želijo obdržati odprte do konca tega šolskega leta. “Danes je dobrina, da je šola odprta,” je dejal Krek.

V rumenih regijah, kjer so odprte terase lokalov – izdali so pet opozoril in eno prepoved, je povedala Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

Po vsej državi se dovolijo shodi do 10 ljudi. Začasno je še vedno prepovedano druženje več kot 10 ljudi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča