petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeDo četrtka zelo vroče

Do četrtka zelo vroče

V prvem delu noči se bodo oblaki povsod umaknili, zato je pred nami sončen začetek tedna, zaradi suhega in mirnega ozračja se bo do jutra prijetno ohladilo. V Alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo 10 stopinj Celzija, na vzhodu bo nekje 15, 16 stopinj, 17 jih pričakujemo v osrednji Sloveniji in na Goriškem, še stopinja več bo ob morju.

Ponedeljek bo sončen, izrazita višinska otoplitev bo preprečevala nastanek ploh in neviht, še oblakov bo jutri zelo malo. Po nižinah bo pihal šibak JV veter, ob morju maestral. Živo srebro se bo povzpelo precej višje kot danes. Na JV Slovenije se bo ogrelo vse do 35 stopinj, v osrednji Sloveniji in na Goriškem jih bo 34, stopinja manj bo na SV. Ob morju pričakujemo nekoliko bolj znosnih 32 stopinj, okroglih 30 bo na SZ Slovenije.

Jutri se bo v gorah občutno ogrelo, k nam bo začel dotekati zrak s severa Afrike, ampak jutri bo ta še vseboval zelo malo puščavskega peska, zato bo vidljivost dobra. Sončno bo, neviht ne pričakujemo.

Torek bo sončen, čez dan bo zapihal JZ veter, ki bo potisnil temperaturo zelo visoko, vse do 35 stopinj Celzija, na vzhodu bo še za stopinjo ali dve bolj vroče, kar pomeni, da se bomo ponovno močno približali junijskim rekordom. Sončna in vroča bo tudi sreda, po zelo toplem jutru se bo ogrelo nekje do 34 stopinj Celzija, verjetnost za popoldanske nevihte bo tudi v gorskem svetu zelo majhna.  V četrtek bo vročina popustila, pojavljale se bodo padavine, večinoma v obliki krajevnih ploh in neviht. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča