četrtek, 30 marca, 2023
DomaVremeDopoldne megla, sneg bo pobiralo

Dopoldne megla, sneg bo pobiralo

Ponoči bo po nižinah nastala megla. Nad meglenim pokrovom bo sprva jasno, proti jutru pa se bo od SZ-da rahlo pooblačilo. V višjih legah bo zapihal šibak zahodni veter. V zatišnih krajih s snežno odejo bo jutro ledeno mrzlo. V alpskih dolinah se bo ohladilo do -13 st. C. Drugod bo od -7 do -3, zmrzovalo pa bo tudi ob morju, kjer bo stopinja pod ničlo.

V zahodni in osrednji Sloveniji bo v sredo prevladovalo oblačno vreme, več sonca bo na vzhodu. Marsikje v ljubljanski in novomeški kotlini bo dopoldne še megleno, popoldne pa se bo megla razkadila. V alpskih dolinah bodo temperature ves dan pod ničlo. Drugod bo dobro nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo okoli 5, na Primorskem od 7 do 9 st. C.

V sredo se bo v gorah po delno jasnem jutru oblačnost čez dan povečala. Bolj oblačno bo popoldne v zahodnem delu gora, a ker bodo oblaki nad vrhovi, megle ne pričakujemo.

V noči na četrtek se bo v večjem delu Slovenije delno zjasnilo, a bo že čez dan oblačnost od zahoda spet naraščala. Zvečer bo predvsem v severni polovici Sloveniji nastalo nekaj ploh, lahko tudi snežne. V petek bomo pod vplivom toplejšega JZ vetra. Oblačno bo. Na zahodu in jugu bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih z izrazitejšim vetrom se bodo popoldanske temperature približale 10 stopinjam. Podobno bo tudi še v soboto, v nedeljo pa bo nas od SV preplavil hladnejši zrak. Če bo snežilo, bomo še videli. (Rok Nosan)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno