četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeEna srednja 'žalost', ampak, če je volja ;)

Ena srednja ‘žalost’, ampak, če je volja ;)

Prav svetlo ne bo, a  tudi o mrazu ne moremo govoriti, razen v gorah, kjer je okoli pol metra snega. Tudi začetek tedna s svetlobo ne obeta. Pa vendar  😉

Večji del Evrope beleži precej visoke temperature za sredino novembra. Dovolj hladno za sneg je bilo tako v preteklih dneh le v Skandinaviji, ob dotoku toplejšega zraka pa bo sneg tudi tukaj prehajal v dež. Zimski mraz se bo jutri preselil na skrajni vzhod stare celine, kjer bo tudi popoldne okoli -5 st. C. Drugod bomo še daleč od zime, saj bodo temperature marsikje nad 10 st. C.

Na Primorskem bo noč suha z nekaj jasnine, drugod bo oblačno in ponekod megleno. Predvsem na vzhodu bo občasno še rahlo deževalo ali rosilo. Burja na Primorskem se bo v drugem delu noči nekoliko okrepila, drugod bo pihal šibak veter vzhodnih smeri. Najbolj sveže bo zjutraj na skrajnem SZ-du in tudi na SV-du Slovenije, kjer bo 4 stopinje nad ničlo. Drugod bo od 5 do 7, na Primorskem od 10 do 12 st. C.

Ponedeljek bo na Primorskem sončen s šibko burjo. Tudi marsikje drugje se bo po sivem začetku dneva pokazalo sonce, a izboljšanje vremena bo le kratkotrajno, saj se bo že proti večeru oblačnost ponovno zgostila in na JV-du bo lahko spet padla kakšna kaplja dežja. Najtopleje bo ob morju, do 17 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Goriškem in v Vipavski dolini. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo okoli 10, na Gorenjskem in Koroškem pa od 7 do 9 st. C.

Tudi v torek bomo pod vplivom vlažnih vzhodnih vetrov, kar pomeni, da se bo turobno novembrsko vreme še nadaljevalo. Ponekod na jugu bo lahko padla tudi kakšna kaplja dežja. Sredi tedna se slika ne bo bistveno spremenila. V večjem delu Slovenije bo oblačno, občasno bo tudi deževalo, a marsikje le v simboličnih količinah. Ponekod bo rahlo deževalo tudi še v četrtek dopoldne, nato pa nas, kot vse kaže, vendarle čaka nekaj bolj svetlih dni. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča