četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaEpidemiologi proti obveznemu cepljenju

Epidemiologi proti obveznemu cepljenju

Po podatkih vlade v bolnišnicah zdravijo 574 bolnikov, od tega 186 na intenzivni negi. V bolnišnicah tako zdravijo dva bolnika več kot dan prej, a štiri manj v enotah intenzivne terapije. Najmlajši covidni bolnik na navadnih oddelkih je star 28, na intenzivni negi pa 21 let, je objavila vlada. V sredo je umrlo osem covidnih bolnikov. Glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je aktivnih primerov trenutno 16.895, kar je 367 več kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1281, kar je 83 več kot dan prej, 14-dnevna pojavnost okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev pa znaša 798, kar je 17 več kot dan prej.

Pobudo za obvezno cepljenje proti covidu so epidemiologi zavrnili že dvakrat, pritrdilnega stališča k takšni odločitvi ni podal niti strokovni svet NIJZ-ja. Pozivi k uvedbi obveznega cepljenja se sicer v zadnjih dneh vrstijo predvsem iz zdravniških vrst. Obvezno cepljenje vsaj za starejše od 50 let podpirata tudi Zdravniška zbornica in strokovna skupina za covid.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča