sreda, 29 maja, 2024
DomaKulturaFKK Kostanjevica na Krki z odličnimi glasbeniki, kulturniki

FKK Kostanjevica na Krki z odličnimi glasbeniki, kulturniki

V osrčju dolenjskih Benetk, Kostanjevici na Krki, bo letošnje poletje spet izjemno. Organizatorji so poskrbeli za čudovit program, z izredno zanimivi gosti, ki niso na naslovnicah, ampak jih velikokrat slišite, pa sploh ne veste kdo so.

Šesta edicija Festivala kulture Kostanjevica (FKK 2023), ki ga pripravlja Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki, bo med 1. in 8. julijem 2023 na znanih lokacijah po Kostanjevici na Krki postregla z bogatim kulturno-umetniškim programom.

FKK 2023 bo v soboto, 1. julija ob 20. uri otvorila priljubljena skupina Katalena, ki bo s svojo vedno izvirno odrsko prezenco poskrbela za pravo glasbeno poslastico. Sledil bo pester preplet dogodkov, od gledaliških, glasbenih in filmskih, do razstave vizualne umetnosti, delavnic, okrogle mize in literarnega zajtrka. Ljubitelji glasbe bodo uživali tudi v nastopu družbenokritičnega raperja Leopolda I. v spremstvu štiričlanske zasedbe Drügi, izpostavljamo pa tudi nastop Drilla, vsestranskega raperja in ustvarjalca iz Izole. Ščepec ostrine bo dodal eklektični post punk trio Suzi soprano (Krško), za malo nostalgije bo poskrbel legendarni hrvaški roker Darko Rundek z Ekipo. Na odru se bodo zvrstili tudi pionirji slovenskega shoegaza Haiku Garden, pridih surovega roka in elektronike bo prinesla lokalna Karmakoma, z nami pa bo tudi ena najbolj vročih zasedb indie scene iz bivše Jugoslavije, KOIKOI

V tednu kulture ne gre spregledati niti otvoritve razstave vizualne umetnosti “The Witch Twins” izpod rok Alena in Robija Predaniča v Galeriji Božidarja Jakaca ter monopsihodrame »Vse sijajne stvari« v izvedbi igralca Uroša Fürsta pod režijsko taktirko Nataše Barbare Gračner. Na vprašanje “Kako smo prišli do sem?” bo poskušala odgovoriti istoimenska predstava v koprodukciji Gledališča Glej in Moment Maribor, gostili pa bomo tudi predstavo »KRIK: PRVI GLAS« v koprodukciji študentov AGRFT in KUD Transformator.

Za kulture in umetnosti željne so snovalci FKK 2023 pripravili še okroglo mizo o aktualni tematiki decentralizacije kulture, projekcijo filma Živela svoboda, ter literarni zajtrk z gledališko režiserko, pisateljico in publicistko Ivano Djilas, ki obeta iskriv pogovor. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v ustvarjanju na scenografski delavnici pod vodstvom enega najboljših scenografov v Sloveniji in regiji, Branka Hojnika, otroci pa bodo na počitniški gledališki delavnici pripravili predstavo pod vodstvom Terre Vere.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča