petek, 29 marca, 2024
DomaŠportFOTO: 17. Pokal Nm v judu. Aleksandar in Tomi na vrhu

FOTO: 17. Pokal Nm v judu. Aleksandar in Tomi na vrhu

V Športni dvorani Marof so minulo soboto pripravili tradicionalno tekmovanje 17. Pokal Nm v judu za cicibane, mlajše ter starejše deklice in dečke. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 209 judoistov iz 21. judo klubov. Tekmovanje je uvrščeno v uradni koledar Judo zveze Slovenije in šteje za Slovenski Pokal. Tekmovanje je tudi na seznamu športnih tekmovanj, ki v Mestni občini Novo mesto obeležujejo 15. Rudolfove tedne športa.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so se odlično borili. V kategoriji starejših dečkov do 66 kg si je Aleksandar Maksimović priboril 1. mesto. V kategoriji do 38 kg je odlično nastopil tudi Tomi Borojević, ki je prav tako osvojil 1. mesto. V starostni kategoriji mlajših dečkov do 50 kg je 2. mesto zasedel Nejc Mohar. Nazadnje so nastopili cicibani pri katerih so se Bushidovci odlično odrezali. Zmagovalci v svoji kategoriji so postali Jakob Zupančič, Vid Vidic Pešič ter Miloš Tutnjević. Luka Mohar in Patrik Primc sta osvojila 2. mesto. Jakob Zemljič, Oliver Udovč, Tim Gerdenc in Patrik Zemljič pa so v svojih skupinah zasedli 3. mesto.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Olimpija Krmelj, skupno drugo mesto je zasedel judo klub Profectus Samobor iz Hrvaške, tretje mesto pa so si priborili judoisti iz Acron Slovenj Gradca. Za najboljša tekmovalca sta bila proglašena tekmovalca v kategoriji U12, Patrik Ćosić iz judo kluba Profectus Samobor in Maša Škoporc iz Olimpije Krmelj. (Patricia Jerman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča