četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Atleti AK Krka uspešni na mitingu Ptuj 2021

FOTO: Atleti AK Krka uspešni na mitingu Ptuj 2021

Na Ptuju je bila prva letošnja tekma mednarodne atletske lige, ki skupaj zajema osem tekmovanj. V ligo je umeščen tudi tradicionalni, letos že 32. zaporedni Mednarodni atletski miting v Novem mestu, ki ga AK Krka organizira 14. julija 2021. 

V močni mednarodni konkurenci so se izkazali tudi atleti AK Krka. Žal je bilo zaradi neurja tekmovanje prekinjeno in teki na 200m niso bili izpeljani. Nekateri člani AK Krka so imeli v  tej disciplini visoke rezultatske ambicije. Sicer pa se je svojih rezultatov zagotovo najbolj  veselila Tara Keber, ki je že v kvalifikacijah na 100m ovire z rezultatom 14.27 s postavila svoj osebni rekord. V kvalifikacijah je poleg Tare nastopila še mladinka Eva Murn, ki je dosegla  kvalifikacijski čas 14.44s. Obe predstavnici AK Krka, sta se uvrstili v veliki finale, kjer je Tara zasedla 5. mesto s 14.32s in Eva 6. mesto s 14.43s.

Med kvalifikacijami in finalom 100m ovire je potekalo tudi tekmovanje v skoku v daljino za ženske. Tudi tukaj se je Tara Keber izkazala z novim osebnim in klubskim rekordom za mlajše članice, ki sedaj znaša 585 cm. Tara je s tem rezultatom v skoku v daljino zasedla 3. mesto. 

Nove kolajne v svoji vitrini se je veselil tudi Tilen Delič Verstovšek, ki je v skoku v višino  z rezultatom 186 cm zasedel 3. mesto. 

(foto: AK KRKA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča