četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Kadetinje ŽKK Krka četrte v državi

FOTO: Kadetinje ŽKK Krka četrte v državi

V Ajdovščini je minuli vikend potekal zaključni turnir državnega prvenstva za kadetinje, dekleta do 17 leta starosti. Na finalni turnir so se uvrstile tudi dekleta iz Ženskega košarkarskega kluba Krka.

Na prvem polfinalnem srečanju so se Novomeščanke pomerile proti favorizirani ekipi Ilirije, ki so kasneje tudi osvojile naslov državnih prvakinj. Srečanje je bilo 35 minut povsem izenačeno, Krkašice so ves čas držale stik z nasprotnicami in jim niso dovolile, da bi si priigrale vidnejšo prednost. Žal pa so v zadnjih petih minutah tekme Novomeščanke popustile, Ljubljančanke so dano priložnost izkoristile in si priigrale deset točk prednosti ter zasluženo napredovale v finale.
AKSON ILIRIJA A – KRKA 70:59 (21:20, 14:11, 12:15, 23:13)

Postava in strelke Krke: Trontelj, Sivonjić 8, Judež, Malenšek 18, Gorše 9, Selak 2, Horvat 9, Dajčman 6, Strašek, Windisch Mišjak 7, Zaletelj, Novina.

V tekmi za tretje mesto so se Dolenjke pomerile proti domačinkam iz Vipave. Tako kot na polfinalni tekmi, so bile Krkašice tudi tokrat skozi večino srečanja povsem enakovredne nasprotnice, vendar jim je v samem zaključku zmanjkalo nekaj t.i. športne sreče, da bi se lahko veselile brona, ki je tako pripadel domačinkam.

VIPAVA : KRKA 61:55 (21:19, 12:15, 13:10, 15:11)
Postava in strelke Krke: Trontelj, Sivonjić 6, Judež, Gorše 13, Selak, Malenšek, Horvat 17, Dajčman 11, Strašek, Windisch Mišjak 8, Zaletelj, Novina.

Krkašica Franja Horvat je bila izbrana v najboljšo peterko zaključnega turnirja!

Kljub grenkemu priokusu, pa so varovanke trenerja Saša Rebernika osvojila izvrstno četrto mesto, kar je vsekakor odraz dobrega dela, odrekanja in žrtvovanja skozi celotno sezono! Na tem mestu izrekamo iskrene čestitke ekipi in strokovnemu vodstvu!

So pa v Ženskem košarkarskem klubu na velikonočni ponedeljek, organizirali tradicionalni turnir, ki je potekal v sklopu projekta 15. Rudolfovi tedni športa. Turnirja se je udeležilo več kot 80 deklet, ki obiskujejo krožek košarke na osnovnih šolah v Novem mestu in okolici. Na turnirju so se košarkarice preizkusile v štafetnih igrah ter košarkarskih tekmah, kjer so pred številčnimi gledalci prikazale veliko lepih potez. Po končanem turnirju je sledila podelitev, vse udeleženke so prejele spominsko majico in medaljo.

(foto: ŽKK Krka)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča