četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Mokronog-Trebelno in občinska priznanja

FOTO: Mokronog-Trebelno in občinska priznanja

Ob letošnjem prazniku Občine Mokronog-Trebelno je župan Anton Maver po enem letu izročil priznanja prejemnikom občinskih priznanj za leto 2020.

Leto dni po razglasitvi epidemije, ki je preprečila lansko svečano akademijo ob občinskem prazniku, je župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver prejemnikom ob letošnjem občinskem prazniku predal priznanja občine za leto 2020. »Epidemija je vsaj oplazila večino med nami, a za našo občino je izjemno uspešno, investicijsko naravnano leto, v katerem smo samo za vzdrževanje in obnovo cest namenili 600 tisoč evrov, kar je največ do sedaj. Priznanja občine so priložnost za preprost, a iskren HVALA za prispevek posameznikov k razvoju naše občine, za njihov doprinos k društvenemu utripu in poudarjanju pomena prostovoljstva,« ob tej priložnosti poudarja župan Anton Maver.

Polonca Bartolj je prejela priznanje Občine Mokronog-Trebelno za leto 2020 kot predana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki svojo ljubezen do kulture, lutk in gledališča uspešno prenaša na različne generacije ustvarjalcev. »Predvsem čutim ob tem eno iskreno hvaležnost. Všeč mi je, da je to nagrada kulturi in da je to poklon moji izvirnosti, za katero se ves čas trudim, in poklon mojemu delu z otroki. Trudim se, da nisem učiteljica, ampak da smo vsi ustvarjalci predstav,« je povedala po prejemu priznanja.

Janez Bregant pa je prejel priznanje Občine Mokronog-Trebelno za leto 2020 za več kot 45-letno predanost poslanstvu gasilstva, posebej za aktivno spodbujanje razvoja in napredka gasilstva v Mokronogu in širše. Po prejemu priznanja je povedal: »Seveda mi to priznanje pomeni veliko. Je prvo priznanje, ki sem ga dejansko dobil v občini Mokronog-Trebelno. To priznanje mi je tudi ena spodbuda še za delo v prihodnje.«

Listino Občine Mokronog-Trebelno za leto 2020 je za spodbujanje aktivnosti na športnem, turističnem in humanitarnem področju ter za povečanje prepoznavnosti občine Mokronog-Trebelno v Sloveniji in tujini prejel Kolesarski klub Dolenjska balanca. Priznanje je prevzel predsednik Mitja Sluga, ki je ob tem povedal: »Našemu klubu pomeni priznanje predvsem to, da je občina prepoznala, da delamo v pravo smer oziroma da jo tudi promoviramo na nek način in pa nam daje za vnaprej veliko motivacije in spodbudo, da bomo še boljši

Na simbolni prireditvi ob občinskem prazniku je poveljnik Civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc izročil tudi priznanji Uprave RS za zaščito in reševanje, in sicer sta bronasti znak civilne zaščite prejela Snežka Bizjak in Roman Grebenc.

V dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog pa je od včeraj po predhodnem dogovoru v času uradnih ur občinske uprave na ogled tudi razstava Gasilci so bili, so in bodo, ki skozi 48 izbranih razstavljenih predmetov predstavlja bogato dediščino in tradicijo gasilstva v občini. Avtorica razstave, ki je bila pripravljena že za lanski občinski praznik, je Alenka Stražišar Lamovšek.

Podelitev priznanj v Mokronogu, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, so posneli. Video ob letošnjem prazniku bo prav kmalu objavljen na spletni strani občine, tako da bo prireditev ob občinskem prazniku vsaj prek ekranov prišla v domove in med ljudi, medtem ko se župan nadeja, da se prihodnje leto ob tej priložnosti z občani spet sreča v živo. (LAPEGO)

(foto: Alenka Stražišar Lamovšek in Franc Pepelnak)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča