petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaGostinci jezni in pričakujejo metodologijo Logarjeve

Gostinci jezni in pričakujejo metodologijo Logarjeve

V sekciji za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) pričakujejo, da bo strokovna skupina pod vodstvom Mateje Logar javno predstavila metodologijo, po kateri razvrščajo in določajo manj in bolj pomembne gospodarske panoge.

Vodja svetovalne skupine Mateja Logar je že v soboto ocenila, da smo na začetku tretjega vala epidemije. Da bodo prej predlagali druge ukrepe, šole pa zapirali nazadnje, je dejala in dodala, da bi najprej zapirali tiste dejavnosti, ki so “manj pomembne tako za gospodarstvo kot za počutje ljudi”, kot so denimo gostinski lokali s terasami. To je na noge dvignilo gostince: “Zgroženi smo nad takšno izjavo.”

“Gostinci in zaposleni v gostinstvu in turizmu smo zgroženi, da se našo panogo smatra kot manj pomembno. Zaprti smo že več kot pol leta, gospodarska škoda je ogromna. Podatki kažejo, da panogi gostinstva in turizma skupaj s povezanimi panogami predstavljata 20 odstotkov bruto domačega proizvoda, kar pomeni, da sta to izjemno pomembni gospodarski panogi. Izjava Logarjeve, da je panoga manj pomembna, je obenem tudi huda žalitev za 40.000 zaposlenih v gostinstvu,” se je na izjave vodje svetovalne skupine za covid-19 odzval predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Blaž Cvar.

Čeprav so podjetja in zaposleni v gostinstvu in turizmu ves čas solidarni do zdravstvene krize, se v sekciji sprašujejo, ali terase gostinskih lokalov res predstavljajo tveganje za širitev okužb. “Argumentiranega odgovora na to vprašanje vse do danes nismo dobili,” so Cvarove besede povzeli v OZS. Kot so dodali, sekcija pričakuje, da bo strokovna skupina pod vodstvom Mateje Logar javno predstavila metodologijo, po kateri razvrščajo in določajo manj in bolj pomembne gospodarske panoge.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča