petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeHladno, toplo

Hladno, toplo

Proti jutru se bo marsikje spet pooblačilo. Na JV države in na Koroškem bo zjutraj lahko priplesala kakšna snežinka. Dan se bo s plusom začel le ob morju, kjer bosta dve stopinji. Precej hladneje bo v alpskih dolinah, okoli -7 stopinj, drugod bo od -4 do -1. Nadaljevanje dneva bo v znamenju spremenljive kopaste oblačnosti.

Sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe dežja, snega in babjega pšena, ki jih bo več v vzhodnem delu države. Krajevne plohe se bodo zavlekle tudi v večerni čas, ko lahko predvsem v višjih legah lokalno zapade nekaj centimetrov snega. Ob zmernem severnem vetru bodo popoldanske temperature v večjem delu Slovenije od 5 do 8 st. C. Ob morju bo 11, na Goriškem pa 12 st. C.

Pestro vremensko dogajanje bo tudi v gorah. Že dopoldne bo nastajala kopasta oblačnost, sredi dneva pa se bodo oblakom pridružile še snežne plohe, ki bodo izrazitejše v vzhodnem delu gora. Pihal bo povečini šibak veter severnih smeri. Temperature bodo nad nadmorsko višino 1000 metrov ves dan vztrajale globoko pod ničlo, kar bo tudi glavni vzrok za popoldansko spremenljivost vremena.

V petek bo vreme podobno. Zjutraj bo nekaj nizke oblačnosti, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajali kopasti oblaki, iz katerih se bo spet razvilo nekaj ploh. V soboto bomo prišli na obrobje vpliva sredozemskega ciklona, zato se bo okrepil vzhodni veter, na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Prevladovalo bo oblačno, a večinoma suho vreme, le na JV-du bo lahko občasno rahlo snežilo. V nedeljo se bo delno zjasnilo. Veter bo oslabel. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča