sobota, 27 aprila, 2024
DomaSlovenijaHojsa na meji zavrnili. Pravi, da je samo preverjal 'sosede'

Hojsa na meji zavrnili. Pravi, da je samo preverjal ‘sosede’

Hrvaška policija je na praznični ponedeljek popoldne, kot smo izvedeli, na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu, ki se je tja pripeljal z mamo. Ker nista izpolnjevala pogojev, ki jih je v epidemiji za vstop tujcem določila Hrvaška, sta se na meji morala obrniti in tudi vrniti v Slovenijo, poroča 24ur.com/POP TV.

Kam sta želela iti in kaj je razlog za zavrnitev, hrvaška mejna policija uradno ni želela razkriti. Poudarili so, da naša država za ponedeljek ni najavila prihoda nobenega od naših ministrov. Minister Hojs pa je zatrdil, da ni kršil nobenega odloka in da je želel le sam oziroma z mamo preveriti, kako hrvaška policija opravlja svoje delo.

Ali to, da minister Aleš Hojs ni izpolnjeval pogojev za vstop na Hrvaško, pomeni tudi, da ni izpolnjeval slovenskih omejitev zbiranja in gibanja? Hojs trdi, da ne. Prehajanje občin in tudi regij je pri nas namreč že nekaj mesecev dovoljeno le izjemoma: na primer za prihod ali odhod z dela, za pomoč osebam, ki potrebujejo oskrbo in podobno, izjema je sicer tudi rekreacija in lastništvo nepremičnine, zaradi izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva. Enako stroge so omejitve pri prehodu regijskih meja. A minister Hojs ni bil na poti do svoje nepremičnine. Na mejo se je z mamo pripeljal povsem zasebno, saj naj bi peljal mamo na njeno nepremičnino na Hrvaškem, torej ni prehajal regije zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu. Več na 24ur.com.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča