nedelja, 28 aprila, 2024
DomaSlovenijaJanša: ni več črnih in rdečih regij

Janša: ni več črnih in rdečih regij

Potem ko vlada v sredo zvečer ni sporočila morebitnih sprememb ob epidemiji, je to storila danes. Premier Janša je v uvodu povedal, da so razmere pri nas še vedno resne in nas primerjal z ostalo Evropo. Je pa dodal, da se je okuženost pri nas v zadnjih dneh zelo znižala in so razlike med regijami majhne. Ni več črnih in rdečih regij, celotna država je v rdeči regiji. Spremembe bodo veljale za vse regije enako, je povedal premier. To velja tudi za prvo triado OŠ in predšolsko vzgojo. To pomeni, da se prihodnji teden po vsej Sloveniji v šole vrača prva triada OŠ, enako se povsod odpirajo vrtci in odpirajo dejavnosti, kot določene za rdeče regije. Svoja vrata bodo povsod odprle tudi knjižnice, muzeji in galerije.

Janša: ni več črnih in rdečih regij

Gospodarski minister Počivalšek je povedal, da je gospodarstvo pripravljeno na začetek delovanja tistih dejavnosti, ki se po novem lahko odprejo. Odpiranje je nujno zaradi ekonomsko-socialne situacije. Postopoma želimo odpreti tudi najbolj prizadete panoge, ki so že najdlje časa zaprte. Danes se bodo sestali s predstavniki gospodarstva. Pogovarjali se bodo tudi o možnosti sproščanja po določenih dejavnostih.

Epidemiologi so vladi predlagali, da se po vsej državi odprejo šole do 5. razreda, ukine omejitev na občine, Fafangel dvomi tudi o policijski uri. Janša odgovarja, da bo o teh predlogih naslednji teden tekla razprava. “Če smo optimisti, lahko upamo, da bomo dosegli oranžno barvo. Glede npr. odprtja šol pa se morajo med seboj uskladiti različne stroke.”

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča