četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportJorgić v polfinalu

Jorgić v polfinalu

Darko Jorgić se je po trdem boju uvrstil v polfinale močnega namiznoteniškega turnirja v Laškem. Jorgić, 23. igralec sveta, v prejšnjem krogu tekmovanja ni imel večjih težav, tokraten nasprotnik, 123. na svetovni lestvici ITTF, pa je bil težji izziv.

In kaj zapisati o zanimivem 45 minut dolgem dvoboju s Kitajcem Zhou Qihaom? Uvodoma to, da je bil krkaš favorit, a tekma je pokazala, da gre za enega bolj nadarjenih mladih azijskih igralcev, ki bo na lestvici kmalu in pogosto napredoval. Prvi set je namreč dobil hitro, presenečal je z raznovrstnimi rotiranimi udarci, predvsem pa s servisi, ki so mu omogočali še največ točk in doprinesli, da je osvojil dva seta.

V petem nizu je bilo jasno, da se bo ob koncu veselil tisti, ki bo znal ohraniti mirno kri. In članu NTK Krka Novo mesto je uspelo. Pred prihodom v dvorano Tri Lilije se je zaželel, da pride v polfinale, ki je na sporedu danes zvečer. Tam ga čaka zmagovalec dvoboja med Švedom  Kristianom Karlssonom in Kitajcem Wang Chuqinom. (foto: NTZ)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča