četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeKakšen oblak oz. koprena več

Kakšen oblak oz. koprena več

Bolj kot za obisk gora bo četrtek primeren za skok na obalo, kjer bo sonce sijalo od jutra do večera. Dopoldne pihala šibka burja, popoldne pa maestral. Morje bo rahlo vzvalovano in ima 26 st. C.

Po jasni noči se bo  proti jutru oblačnost predvsem na severnem Primorskem in Gorenjskem spet nekoliko povečala. Dan se bo v večjem delu Slovenije začel s prijetno svežino. V alpskih dolinah, na Notranjskem, Koroškem in Kočevskem bodo temperature okoli 11 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo od 12 do 16 st. C. Na Primorskem bo 18 st. C.

Četrtek bo v vzhodni, osrednji in južni Sloveniji sončen z le nekaj plitvimi kopastimi oblaki, drugod bo na nebu več sivine kot modrine. Popoldne in zvečer bo predvsem na Koroškem in Gorenjskem nastalo nekaj vročinskih neviht. Najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 31 st. C. Dve stopinji manj bosta ob morju in v osrednji Sloveniji. Na vzhodu bo od 26 do 28, na Gorenjskem pa 24 st. C.

Jutri razgled v naših gorah ne bo segal prav daleč. Po sončnem začetku dneva se bo namreč že dopoldne marsikatero pobočje zavilo v oblake. Popoldne se bodo oblakom pridružile še krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Več neviht bo v zahodnem delu gora.

Tudi petek bo v večjem delu Slovenije sončen. Več oblačnosti bo na severu države, kjer se bo popoldne spet lahko razvila kakšna nevihta. V soboto bo zapihal JZ veter. Naše kraje bo tako že petič to poletje dosegel vroč in s puščavskim peskom obogaten zrak iznad severne Afrike. Prevladovalo bo sončno vreme, popoldanske nevihte bodo tudi nad hribi prej izjema kot pravilo. Možnost zanje se bo spet nekoliko povečala v začetku prihodnjega tedna, ko se nam bo od zahoda bližala oslabljena hladna fronta. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča