nedelja, 5 maja, 2024
DomaSlovenijaKdo se boji gostincev in delavcev v turizmu in zakaj?

Kdo se boji gostincev in delavcev v turizmu in zakaj?

Vseeno ob sproščanju ukrepov in glede na to, da so velike firme delale, številne trgovine in ostale dejavnosti, še vedno ne razumem, zakaj so gostinski lokali zaprti. V drugem valu (17. oktobra 2020) so lokalom prepovedali oz. omejili delovanje (hrana in kofe za ‘po peš’ dovoljeno).

Številni lokali so še zdaj zaprti, nekateri so žal propadli, ampak okužb, vsaj po vladnih informacijah, pa je bilo iz dneva v dan več, čeprav so lokali ‘priprti’ oz. zaprti.

Zdaj, ko naj bi se neverjetno bliskovito stvari pri nas umirjale, so gostinci in nekateri delavci v turizmu še vedno omejeni oz, bolj ali manj prepovedani. Zakaj, obrazložitev bi bila dobrodošla, če vemo, da bo spet dovoljeno druženje tudi do 10 ljudi in vse štacune odprte.
Se morda kdo boji, da bi ljudje ob kozarčku (ne vode, tudi ne mineralne) kaj dorekli, kar bi motilo nekatere? Pa na zdravje, ostalo je še nekaj krvavic, ocvirkov, trta je porezana, pred nami je pust…..

Koga je strah, da bi si natočili čistega vina?

Medtem v sosednji Avstriji, ki je lahko vzgled številnim državam po zagotavljanju socialne-ekonomske varnosti, urejenosti, tamkajšnje ministrstvo že preučuje predlog, da bi bili gostinski obrati odprti vsaj od ponedeljka do četrtka, ker se preprosto zavedajo, da je treba ohranjati domače gospodarstvo. Kar je zagotovo gostinstvo oz. turizem.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča