ponedeljek, 6 maja, 2024
DomaLokalnoKje brezplačno hitro testiranje?

Kje brezplačno hitro testiranje?

Nekaj bralcev se je obrnilo na nas z vprašanjem, kje na območju Novega mesta izvajajo brezplačno hitro testiranje. Vemo, da se testiranje še naprej izvaja pred novomeškim GRC-jem, če pa je brezplačno, te informacije še nismo dobili. Neuradno pa naj bi bilo hitro testiranje pri javnih podjetjih oz. ustanovah (v tem primeru Zdravstveni dom) brezplačno.

Splošna bolnišnica Novo mesto pa je na svoji spletni strani zapisala, da od danes naprej (9. november) samoplačniškega testiranja s hitrimi antigenskimi testi ne izvajajo.

Hitro antigensko testiranje se še naprej izvaja na parkirišču pred GASILSKO REŠEVALNIM CENTROM, Seidlova cesta 29, Novo mesto:

PONEDELJEK: 08:00 – 15:30
SREDA: 08:00 – 15:30
PETEK: 08:00 – 15:30
Zdravstveni dom Novo mesto izvaja množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 v Šentjerneju v KC Primož Trubarv torek od 07:30 do 09:30 ure (v primeru praznika ali dela prostega dneva, se testiranje ne izvaja)

Od 8. novembra velja: 

Za opravljanje dela se kot PCT pogoj testiranja šteje testiranje s HAG testi za samotestiranje.

Pogoj PCT za opravljanje dela je izpolnjen, če se delo začne opravljati po opravljenem testiranju s presejalnim testom HAG za samotestiranje, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa. Samotestiranje se tako izvaja večkrat tedensko v enakih presledkih. Odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela, določijo čas in kraj samotestiranja, ki je izvedeno na delovnem mestu.

Za namen dokazovanja samotestiranja odgovorna oseba posreduje osebi, ki se samotestira, evidenčni list, na katerem je zapisan rezultat testa, datum samotestiranja in podpis testirane osebe.

Sredstva za izvajanje testiranja s HAG testi za samotestiranje zagotavlja Proračun Republike  Slovenije (UL RS št.174/2021, veljavnost 8. 11. 2021).

Rezultati testiranja s HAG testi za samotestiranje se ne vnašajo v Centralni register podatkov o pacientih in niso podlaga za pridobitev QR kode oz. digitalnega covid potrdila, ampak s samotestiranjem pridobimo le možnost opravljanja dela, ni pa to podlaga za pridobitev QR kode.

Sredstva za testiranje s HAG testi in PCR testi za osebe, ki se zaradi svojega zdravstvenega stanja ne smejo cepiti (to so osebe, ki imajo kontraindikacije za cepljenje), kar dokazujejo s pisnim potrdilom zdravnika, zagotavlja proračun Republike Slovenije. (vir: Vlada RS)

.
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča