petek, 29 marca, 2024
DomaŠportLampičeva po dveh tekmah na 6. mestu

Lampičeva po dveh tekmah na 6. mestu

Na drugi tekmi Tour de Skija v švicarskem Lenzerheideju je Anamarija Lampič prikazala novo odlično predstavo in prvič v sezoni končala med najboljšo dvajseterico na razdalji.

Drugi dan 16. tekaške novoletne turneje je prinesel preizkušnjo na razdalji v klasičnem koraku. Na začetku ženske tekme na 10 km je močno snežilo, kar je še otežilo razmere na današnji preizkušnji. Na štartu so bile tri Slovenke, ob Anamariji Lampič še Anita Klemenčič in Anja Mandeljc. Lampičeva je dobro začela s 15. mestom na 2,4 km, nato je malce popustila in je na polovici proge imela 21. čas, v drugi polovici preizkušnje pa je znova malce dodala in končala na 19. mestu, kar je njen najboljši rezultat na razdalji v tej sezoni. Lampičeva je za presenetljivo zmagovalko, Finko Kerttu Niskanen zaostala 1:16,2 minute. Druga je bila Švedinja Ebba Andersson z 18,2 sekundami zaostanka, tretja pa Rusinja Natalija Neprijajeva s 30,5 sekundami zaostanka. Anja Mandeljc je z zaostankom 4:21,9 minut končala na 74. mestu, Anita Klemenčič pa je z zaostankom 5:10,0 minut končala na 78. mestu.

Moško preizkušnjo na 15 km je dobil brat ženske zmagovalke, Ilvo Niskanen z 19,3 sekundami prednosti pred Rusom Aleksandrom Bolšunovom in 25,2 sekundami naskoka pred Norvežanom Paalom Golbergom. Miha Ličef je v cilju zaostal 4:18,2 minut za zmagovalcem, kar je zadostovalo za 81. mesto.

Po dveh tekmah turneje vodita Johannes Hösflot Kläbo in Kerttu Niskanen, Lampičeva z 52 sekundami zaostanka zaseda 6. mesto.

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča