petek, 3 maja, 2024
DomaŠportMladi odbojkarji Krke državni podprvaki

Mladi odbojkarji Krke državni podprvaki

Starejši dečki moškega odbojkarskega kluba Krka so v pravkar končani sezoni dosegli uspeh generacije. Kljub nenavadnemu COVID19 letu se je v zadnjem mesecu skozi več zaporednih turnirjev izpeljalo državno prvenstvo v mlajših kategorijah do konca. Slednje je za vse mlade športnike vsaj manjša tolažba, ker so bili eno leto in pol prikrajšani za tekmovanje.

Za mlade odbojkarje Krke se je sezona zaključila na najlepši možni način v soboto na Ravnah na Koroškem. Z zmagami na vseh dosedanjih turnirjih so si zagotovili uvrstitev med 4 najboljše v Sloveniji. Nato pa v »meki« slovenske odbojke od koder prihajata tudi trenutno najboljša slovenska odbojkarja Tine Urnaut in Klemen Čebulj premagali domači Fužinar in si zagotovili najmanj drugo mesto v državi. Kajti v finalu je bila nato po pričakovanju boljša združena ekipa Brezovice iz Ljubljane.

Za lep uspeh imata veliko zaslug trenerja Andrej Prah in Luka Brulec ter igralci Nejc Pečjak, Urban Mohorko, Matej Lozar, Gabrijel Laknar, Luc Hočevar Nahtigal, Val Udovič, Mark Mlakar, Jurij Dovič in kapetan Žiga Kastelic, ki je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca svoje ekipe. (Robi Kastelic)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča