četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportNaši veliki fantje so doma

Naši veliki fantje so doma

Po zgodovinskem uspehu so čestitke na račun slovenskih košarkarjev deževale z vseh strani, najzvestejši navijači pa so jih pričakali na brniškem letališču, kamor so reprezentanti skupaj s strokovnim štabom pristali malce po 15. uri. Na brniškem letališču je bilo prešerno vzdušje, kar je bilo glede na uspeh #mojtim pričakovano. Navijači so potrpežljivo čakali na prihod košarkarjev, saj je štiri leta po zgodovinskem zlatem odličju na Eurobasketu slovenska košarka po zaslugi košarkarjev dosegla nov izjemen mejnik.

Slovenskim košarkarjem se je prvič v 30 letih uspelo uvrstiti na olimpijske igre, potem ko so na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu zapovrstjo premagali vse štiri tekmece. Najprej je v predtekmovanju “padla” Angola s 50 točkami razlike, od Poljske pa so bili boljši s +35. V polfinalu je proti Sloveniji izgubila še Venezuela z 28 točkami razlike, v finalu pa so bili varovanci selektoraj Aleksandra Sekulića boljši še od gostiteljev, prepričljivo s 96:85. Blesteli so Luka Dončić s trojnim dvojčkom (31 točk, 13 podaj in 11 skokov), Vlatko Čančar, ki je zadel nekaj ključnih trojk in na koncu vpisal 18 točk, ter Jaka Blažič z dvema manj, v obrambi se je izkazal kapetan Edo Murić.

Slovenski košarkarji so nekaj čez pol četrto stopili pred slovenske navijače na čelu z Luko Dončićem, odetim v slovensko zastavo in pozirali številnim kamermanom in fotografom. Navijači so skandirali “šampioni, šampioni“, ter seveda “kdor ne skače ni Slovenc.” Košarkarji so podelili nekaj avtogramov, nato pa so znova odšli v letališko stavbo. Zoran Dragić je s hčerko v naročju povedal: “Kapo dol navijačem, podpirajo nas, kamorkoli gredo, res so najboljši navijači.” Svoje nekdanje “soborce” je pozdravil tudi zlati kapetan Goran Dragić, ki je bil tokrat le v vlogi navijača. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča