četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoOd ponedeljka iz Bršljina proti 'tabletki' ne bo šlo

Od ponedeljka iz Bršljina proti ‘tabletki’ ne bo šlo

V ponedeljek, 29. marca 2021, bo izvajalec gradbenih del vzpostavil popolno zaporo na Andrijaničevi cesti od križišča s Cesto brigad do krožišča »Tabletka«. Iz smeri Bršljina vstop v krožišče »tabletka« ne bo več mogoč, medtem ko ostala začasna prometna ureditev ostaja nespremenjena. Investitor projekta je Direkcija RS za infrastrukturo, namen projekta pa je izboljšanje pretočnosti v času prometnih konic in lajšanje posledic predvidene gradnje odseka tretje razvojne osi.

Dela v krožišču »Tabletka« potekajo v skladu s predvideno časovnico, potrebno pa bo razširiti območje popolne zapore prometa na Andrijaničevo cesto iz smeri Bršljina. V krožišče bo v prihodnje še vedno mogoče vstopiti iz smeri Ločne in iz smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod, medtem ko iz smeri Bršljina to ne bo več mogoče. Iz krožišča bo mogoče izstopiti v smeri Bršljina in avtocestnemu priključku Novo mesto – vzhod. Popolna zapora cestišča iz smeri Bršljina bo predvidoma trajala do začetka junija 2021.

Z vzpostavitvijo dodatne zapore bo izvajalec lahko dokončal odvodnjavanje, postavil razsvetljavo in ločilne otoke, zamenjal tlakovan pas v krožišču in robnike ter položil rondo robnike in denileator.

V času popolne zapore se bo promet preusmeril na državne in občinske ceste na relaciji Novo mesto-Mačkovec-NM (vzhod)-NM (zahod)-NM (Mala Bučna vas). Zaradi zapore izvoza proti Ločni ostaja obvozna cesta tudi Šmarješka cesta, kjer se bo dogovoru s Krajevno skupnostjo Ločna Mačkovec, Policijo in Medobčinskim redarstvom SOUOD izvajal poostren nadzor nad hitrostjo vozil. Preverjalo se bo tudi upoštevanje prometne signalizacije.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča