petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoOn-line risanje in slikanje z Martino Hegediš

On-line risanje in slikanje z Martino Hegediš

Martina Hegediš, magistra umetnosti in profesorica likovne pedagogike, pripravlja on-line tečaj risanja in slikanja, ki vam bo lahko pomagal pri vašem umetniškem preizkusu nadarjenosti, ali pa pri pripravi na vpis v umetniško gimnazijo, ali pa pripravah na umetniške študije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, na eni od pedagoških fakultet, ali na fakultetah za arhitekturo, gradbeništvo, dizajn, modno oblikovanje in podobno. On-line tečaj je primeren tudi za odrasle ljubitelje risanja in slikanja, ne glede na njihovo predznanje.

Tečaji se bodo začeli z učenjem z ničle, ker se zavedam, da so mnogi nazadnje risali v osnovni šoli, je povedala Hegediševa.

KRATKA VSEBINA: Risanje po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje)praktične metode za pomoč pri gradnji risarskega prostora (viziranje), obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta, figure v prostoru (obravnava prostorskih ključev kot so zakonitosti perspektive, usklajevanja razmerij in prostorskih planov, modelacije), osnove barvne in likovne teorije, slikanja, kratka umetnostna teorija v skladu z obravnavano snovjo, sprotna korektura in domače naloge.

MATERIAL ZA TEČAJ
Prinesite s sabo risalni blok, krpice za brisanje oglja, oglje, navadne svinčnike HB, B1, B2, B3, B4, radirko, pletilko ali leseno paličico (vizirko) cca. 40 cm, čopiče ploske in ošiljene, akrilne barvice ali tempera barvice, palete za mešanje barv, lončke za vodo.
PRIJAVA Prijave s podatki (ime, priimek, kontakt, e-naslov) pustite na e-naslovu: martina.hegedis@gmail.com, kontakt: 031 697 764, še več o delu Martine Hegediš boste našli na povezavi – TUKAJ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča