ponedeljek, 6 maja, 2024
DomaVremeOsvežilni teden

Osvežilni teden

Za nami je vroče poletje, a daljše noči in sveža jutra z meglicami že nakazajujejo, da se bliža nov letni čas. Na nebu bo sicer polna luna, ki jo bo zakrivala oblačna koprena. V prvem delu noči se bo oblačnost zadrževala predvsem na severu Slovenije in Alpe bodo že dosegle prve padavine. Zjutraj se bo hladen zrak vremenske fronte spuščal in ob tem se bodo tudi padavine širile proti jugu.

Pri tleh bo zapihal severovzhodni veter, ob morju zmerna burja. V večjem delu Slovenije se bodo jutranje temperature gibale okoli 16, 17 stopinj. 20 jih bo ob morju in 15 na Gorenjskem. Dopoldne se bodo padavine razširile nad večji del države. Predvsem na jugozahodu bodo nastale tudi nevihte. Tudi popoldne bo še deževalo, več padavin bo v zahodnem delu Slovenije, proti večeru pa se bo s severozahoda hitro jasnilo. Hladen zrak bo najkasneje dosegel kraje na jugu, zato se bo tukaj še ogrelo do okoli 25 stopinj. V osrednjih krajih in na vzhodu bo od 18 do 22, na Gorenjskem pa 17 stopinj.

V gorah bo dopoldne in prvi del popoldneva oblačno in megleno s pogostimi padavinami, pozno popoldne pa se bodo na severozahodu oblaki že umikali. Temperature bodo padle in se obdržale tudi v nadaljevanju tedna, zato ob obisku gora ne pozabite na toplejša oblačila.

Torkovo jutro bo na Primorskem pretežno jasno in še bo pihala zmerna burja. Po kotlinah osrednjih in jugovzhodnih krajev se bo razvila kratkotrajna megla. Tudi čez dan bo največ sonca ob morju, drugje pa bo prevladovalo delno jasno vreme s kakšno ploho v popoldanskem času. Sreda bo minila brez padavin, pretežno jasno bo na zahodu, več oblačnosti pa na vzhodu Slovenije. Temperature se z izjemo jugozahodnih krajev ne bodo povzpele kaj dosti nad 20 stopinj. Tudi v nadaljevanju tedna bo podobno sveže. V petek kaže na prehod nove vremenske motnje, nato pa znova bolj stabilno vreme.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča