sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremePeščeni odhaja, vročina ostaja

Peščeni odhaja, vročina ostaja

Nastopila je polna luna, oblak saharskega peska se bo umaknil, a vročina ostaja. Pred nami je še eno sončno jutro. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 16 do 20. Bolj sveže bo na Notranjskem, Kočevskem in Gorenjskem, kjer bo okoli 13 st. C. Petek bo v južni Sloveniji sončen in vroč, drugod se bodo po jutranji jasnini že dopoldne začeli kopičiti kopasti oblaki. Pozno popoldne bo na severu nastalo nekaj neviht, zaradi bližine hladne fronte se bo lahko razvilo tudi kakšno krajevno neurje.

Vročina bo najbolj pritiskala na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 33 st. C. Več kot 30 stopinj bo tudi marsikje drugje po Sloveniji, izjema so alpske doline, kjer bo okoli 27 st. C.

V gorah bodo po sončnem dopoldnevu že sredi dneva začeli nastajati kopasti oblaki, ki bodo popoldne marsikje prerasli v nevihtne. Se bo pa puščavski pesek vendarle umaknil iznad naših krajev, zato bo ob sončnem vremenu nebo bolj modro, kot je bilo v preteklih dneh in tudi razgled bo precej boljši.

V soboto bo na Primorskem sončno in vroče s šibko burjo, drugod bo dopoldne spremenljivo oblačno, popoldne pa se bo v večjem delu Slovenije delno zjasnilo. Predvsem v hribih na severu bo lahko nastala kakšna nevihta. V nedeljo bo prevladovalo sončno vreme z zelo majhno možnostjo za nastanek neviht. K nam se bo od juga znova začel širiti vroč afriški zrak in temperature bodo po le dnevu premora v večjem delu Slovenije spet presegle 30 st. C. Tudi prva polovica prihodnjega tedna bo minila v znamenju sončne pripeke. Temperature po nižinah bodo okoli 35 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča