torek, 27 februarja, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine, pobeg z nesreče

Vlomi in tatvine, pobeg z nesreče

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev.

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Dobovi. Ob prihodu na kraj so opazili moškega, ki je peš poskušal pobegniti s kraja nesreče. 32-letnika so prijeli in zaradi neupoštevanja ukazov zoper njega uporabili prisilna sredstva. Ugotovili so, da je vozil iz smeri Rigonc proti Dobovi, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v pomožni objekt. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, o kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.454 evrov in 18 kazenskih točk.

Pobegnil s kraja prometne nesreče

Nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Radovici, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil kolesarja in peš pobegnil. Lažje poškodovanega 11-letnega kolesarja, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je vozil v skupini treh kolesarjev, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je mladoletni kolesar zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, izgubil oblast nad kolesom in padel. Voznik naj bi po nesreči govoril z otrokom, potem pa odšel s kraja. Policisti so 42-letnega voznika izsledili, mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Nekatere okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o kršitvah voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakon o voznikih in Zakon o pravilih cestnega prometa za storjene kršitve določajo globo v višini 2.360 evrov.

Vlomi in tatvine

Oškodovanka je policiste obvestila, da je v zadnjih treh tedni na območju Dolenje Brezovice (PP Šentjernej) nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 250 evrov škode.

V Leskovcu pri Krškem je v noči na 23. 6. neznanec vlomil v prodajalno in odtujil tri kosilnice na nitko, visokotlačni čistilec in puhalnik za listje. Škode je za okoli 2.000 evrov.

V Veliki Dolini na območju PP Brežice je 23. 6. nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico z okoli 500 evri.

Med 16. in 18. uro je na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča